Završena ulica u Novim Dvorovima
Završena ulica u Novim Dvorovima

Gradska uprava Bijeljine i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice finansirali su projekat asfaltiranja ulica u mjestu Novi Dvorovi kod Bijeljine. Zahvaljujući ovoj saradnji mještani nisu morali da izdvoje sopstvena sredstva za radove u svojim ulicama.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

"Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice oko nekih 35% su finansirali ove radove, to je puno olakšalo građanima da oni sa svojim djelom u ovom momentu ne učestvuju, jer ovo su ljudi iz reda izbjeglog i raseljenog stanovništva gde nisu u mogućnosti, s obzirom na sve probleme koje su imali od rata pa na ovamo, tako da smo zajedno pomogli da se ovaj prostor uredi", naveo je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Bijeljine Tomica Stojanović.
"Ovde su uglavnom raseljena lica i nismo mogli tražiti od njih da daju 30% sredstava, već je pomogao Savjet ministara. Ovih 1400 metara asfalta je koštalo 200 000 KM", istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Meštani Novih Dvorova ističu da su veoma zadovoljni ovim projektom.
"Ovo je trinaesti projekat koji realizujemo preko Savjeta ministara, pri Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica i ja kao poslanik učestvujem u glasanju i kreiranju tih odluka. Ovdje su urađene četiri ulice, u planu je da bude urađeno još osam ulica", naveo je Nenad Lalić, poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.
(BN)