Život piše romane…
Život piše romane…

Momčić sa snovima u kolima Samjuela Etoa, ček na 4. 500 evra i biznis koji cveta! Pozajmica je vraćena, a momak sada zapošljava 25 ljudi!

  • Sport
  • Fudbal

I to je život. Jedan trenutak, jedna šansa. Ako je ugrabiš – uspeo si. A anegdota koju je novinarima otkrio Samjuel Eto pokazuje koliko je to zaista tačno, pa i koliko ta prilika može da bude skrivena…
“Bila je 2007. godine, bio sam u Obali Slonovače, u Platou (poslovni centar Abiđana, prim.aut). Završavao sam neke poslove za suprugu, seo u kola kad je prileteo jedan momčić. Isprva sam se uplašio, ali on je bio baš ljubazan pa sam se brzo smirio“, počeo je Eto da se priseća u intervjuu za Abidjanshow.com.
“Rekao je: ’Brate, izvini, ne želim da te napadnem, samo želim nešto da te zamolim, a ti ako hoćeš možeš da zoveš policiju’. I onda sam mu rekao da objasni šta hoće“.
Govor je već bio spreman.
“Brate, radim ovde u Platou, parkiram automobile. Imam svoje ambicije, snove, ali nikoga da mi pomogne. Voleo bih da mi daš pozajmicu“.
Eto ga je saslušao i na čeku ispisao sumu od 4.500 evra. Dao je momku broj telefona, uzeo njegov. Momak je radostan napustio automobil.
“Vratio sam se u oktobru 2008. godine. Dva meseca pre toga me je zvao i rekao da je uspeo. Kad sam stigao, pozvao sam ga, našli smo se i on mi je pokazao da je napravio automehaničarsku radnju i da ima dva crvena taksija. Bio sam ponosan. Takvim ljudima želiš da pomogneš. Danas zapošljava 25 ljudi“.
Izvor: mozzartsport
FOTO: Action Images