Zuckerberg narednog utorka u posjeti Evropskom parlamentu
Foto: EPA-EFE Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg sastat će se s čelnicima Evropskog parlamenta iza zatvorenih vrata narednog utorka zbog skandala o zaštiti podataka koji je pogodio njegovu kompaniju. Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg sastat će se s čelnicima Evropskog parlamenta iza zatvorenih vrata narednog utorka zbog skandala o zaštiti podataka koji je pogodio njegovu kompaniju. Iako je njegova posjeta najavljena, ostalo je nejasno kada će Zuckerberg posjetiti zakonodavno tijelo Evropske unije.
Evropski i britanski parlamentarci pozvali su Zuckerberga da se pojavi pred njima otkako je objavljeno u javnosti da je kompaniji koja se bavi političkim konzaltingom, Cambridge Analytica, dopušteno da zloupotrebi podatke miliona korisnika Facebooka.
Sastanak u Evropskom parlamentu trebao bi, ipak, biti privatan s čelnicima političkih grupa i ekspertima za pravosuđe i građanska prava. Mnogi u Evropskom parlamentu pozivali su na javno saslušanje, prenosi Associateed Press. Mark Zuckerberg Evropski parlament Prijavi grešku