Zvezda planira da otkupi Banjalučanina!
Zvezda planira da otkupi Banjalučanina!

Po dogovoru sa Real Sosijedadom o pozajmici, trenutna otkupna klauzula je čak 2. 000. 000 evra! Zvezda sprema milionski transfer! Sosijedad se više ništa ne pita. . . ! „Malo je igrača na tržištu kao što je Srđan Babić“, poručio Zvezdan Terzić.

  • Sport
  • Fudbal

Aktuelni zimski prelazni rok, po najavi generalnog direktora Zvezdana Terzića, neće biti buran po Crvenu zvezdu, ali zato onaj ljetni, između dvije sezone, mogao bi da ostane upamćen po jednom od najvećih transfera u istoriji kluba.
Ne zbog novca dobijenog prodajom, već plaćenog za dolazak igrača. Zapravo, njegov ostanak.
Naime, u razgovoru sa medijima na prvom okupljanju ekipe u 2018. godini, Terzić je najavio da će crveno-bijeli pokušati da zadrže Banjalučanina Srđana Babića, koji je u Beogradu na jednogodišnjoj pozajmici iz Real Sosijedada.
Po aktuelnoj klauzuli u Babićevom ugovoru, ukoliko bude željela da ga dobije u svoje vlasništvo, Zvezda će morati španskom klubu da plati čak dva miliona evra.
"Babić je pokazao zavidan kvalitet, prezadovoljni smo njegovim igrača. Imamo dogovor sa Sosijedadom za jun, ali već pregovaramo da to riješimo i ranije. On je ljevonog, visok, ima dobar pregled igre, mlad je i nema mnogo takvih štopera na tržištu. Mi imamo pravo otkupa i Real Sosijedad se tu ne pita mnogo", izjavio je Terzić.
Jasno je, ipak, da će crveno-bijeli pokušati da u dogovoru sa Sosijedadom spuste cijenu za 21-godišnjeg štopera, koji je u prvom dijelu sezone služio kao zamjena Vujadinu Saviću ili Damijenu Le Taleku, ali bi u slučaju odlaska Francuza ove zime, od februara mogao da ima značajno važniju ulogu u timu.
Mladi štoper Crvene zvezde Srđan Babić jesenas je oživeo karijeru u Ljutice Bogdana, a u narednom periodu mogao bi da postane najveći Zvezdin defanzivni projekat. Zlatni Orlić stigao u julu u redove srpskog šampiona, crveno-beli su ga pozajmili od Real Sosijedada uz otkupnu klauzulu od 2.000.0000 evra.
Reklo bi se da sportski sektor Crvene zvezde razmišlja o opciji kupovine, bez obzira na astronomsku cenu.
Nekadašnji štoper Vojvodine je ove jeseni odigrao 14 prvenstvenih mečeva. Trener Vladan Milojević ga je uglavnom koristio u domaćim okvirima. Ipak, imao je nekoliko zapaženih rola i u Ligi Evrope. Protiv Kelna je odigrao utakmicu karijere i u potpunosti nadoknadio izostanak Vujadina Savića. S pravom na Marakani očekuju da Babić napreduje i postane jedan od Zvezdinih najjačih aduta. Posebno, jer je neizvesna sudbina Damijena le Taleka.
Izvor: mondo.rs/mozzartsport