Zvornik: I dalje napeto u bolnici
Zvornik: I dalje napeto u bolnici

Ljekari bolnice u Zvorniku nezadovoljni imenovanjem Jovana Okuke za v. d. direktora ove zdravstvene ustanove sa nestrpljenjem čekaju narednu sjednicu Vlade Republike Srpske nadajući se da će na njoj donijeti odluku o njegovom razrješenju i imenovanju novog vršioca dužnosti do raspisivanja konkursa za izbor direktora.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Zbog obećanja datog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na razgovorima u Banjaluci, 27. oktobra, javno se ne oglašavaju, već čekaju kompromisno riješenje, ali već gube strpljenje.
Situacija na Odjeljenju hirurgije je još daleko od smirivanja, a nije ni imenovan novi načelnik ovog najznačajnijeg odjeljenja jer niko od ljekara ne želi da prihvati tu dužnost dok je Okuka ne čelu ove ustanove kao i dr Lazar Prodanović koji je došao kao "ispomoć" remeteći i onako poljuljane međuljudske odnose u bolnici.
Nezvanično, BN televizija saznaje da su zvornički ljekari koji su danima protestovali Vladi ponudili tri imena doktora iz njihovih redova koji bi mogli nasljediti Okuku koji je na ovu funkciju postavljen 12 oktobra, ako uopšte dođe do njegovog razrješenja i prihvatanja njihove ponude.
Okukin prethodnik Milorad Drljević kako je rekao za BN televiziju i ne pomišlja da se vrati na tu funkciju. To je, kaže, za njega završena priča, ali očito ne i za ostale njegove kolege koje čekaju nove poteze Vlade Republike Srpske.
BN televizija